Subiectul încălzirii, abordat de edilul şef în conferinţa de presă

Subiectul încălzirii, abordat de edilul şef în conferinţa de presă

În conferinţa de presă de miercuri 27 noiembrie 2013, primarul Nicolae Barbu a abordat mai multe subiecte între care şi cel al încălzirii.
Potrivit unui raport al societăţii care furnizează la Giurgiu energie termică în sistem centralizat, SC Global Energy Production SRL, la ora actuală un număr de 603 scări de bloc, din totalul de 914, primesc căldură. Din cele 311 scări care nu primesc căldură, 82 sunt cu datorii, iar 229 sunt racordate la reţeaua de gaze naturale. Primarul Nicolae Barbu a prezentat jurnaliştilor şi situaţia lucrărilor pentru remedierea avariilor, la momentul actual nemaiexistând probleme la punctele termice PT35 şi PT32.
De asemenea, edilul a amintit în conferinţa de presă şi despre necesitatea construirii celor două centrale pe biomasă paie-lemn, acestea contribuind la scăderea preţului gigacaloriei. „Astăzi a venit şi investitorul care va face acea investiţie de la Tracum, de pe strada Gloriei, o centrală în cogenerare folosind biomasă paie. Deja cred că la sfârşit de lună, început de lună, este licitaţia pentru terenul unde se va face centrala pentru obţinerea energiei termice şi electrice folosind biomasă paie. Având aceste două investiţii, eu zic că preţul nu trebuie să depăşească 170-180 lei/gigacalorie, fără subvenţie, fiindcă scad pierderile, iar costul de producţie este mult mai mic”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Întrebat despre soluţia pentru aspectul inestetic al conductelor supraterane mari de energie termică, primarul Nicolae Barbu a făcut următoarele precizări: „Există proiect. Lucrând cu aceste trei societăţi care vor furniza agent termic în cogenerare, vom redimensiona şi conductele respective, fiindcă ele au fost făcute într-o vreme în care funcţiona platforma Nord, platforma Sud industrială şi conducta aceea supradimensionată se ducea la Giurgiu Nord şi alimenta toată platforma industrială. Aceea nici măcar nu mai este folosită acum, este întreruptă exact de aici, după Cărămidarii Vechi, fiindcă n-are ce să mai caute acolo. Erau pierderi foarte mari… Acum, noi facem managementul conductelor de agent primar şi încercăm să cuantificăm dimensiunea acelei conducte. Dacă pe platforma Sud şi pe platforma Nord se vor construi acele centrale pe biomasă paie şi lemn, automat nu mai avem nevoie ca să vină conductă cu Dn 800 de la CET până în oraş. Va fi poate o conductă cu Dn 300 sau 320. La fel la Giurgiu Nord e conducta mare. Acel operator pentru 14 sau 17 MW energie termică va avea nevoie de o conductă de 280 sau 300, conductă nouă, izolată, îngropată, şi iarăşi nu mai avem pierderi. Aici încercăm, dar vreau să am certitudinea că se construiesc aceste unităţi, ca să şi facem proiectul şi să primim finanţare de la Guvern 60 la sută pentru înlocuirea ţevilor, îngroparea lor”.

Ultima modificare: 29.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Zilele Culturii Române în Bulgaria”, organizate de vecinii de la Ruse

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.